Подарявам котка – обява на мъж от Русе в ОЛХ

Писна ми на фуя! Заклевам се в единствените си два еднакви чорапа, че нервите ми свършиха. Подарявам палава мъжка котка на 5-6 години с едно наум, към нея давам 2 кг Роял Канин микс, който ще стигне за около 2 месеца.
Взех нужното решение за котка в затворено пространство и мога да отбележа, че е кастриран. Това не повлия по никакъв начин на поведението му и той е като всички останали котки, само дето е като сърчице на колибри, пило по грешка адреналин. Освен когато не спи по 4 часа без да мръдне. Има изградени хигиенни навици, само защото им е вроден инстинкт. Котката е игрива като бебе панда, но съдбата жестоко я е наказала и е с интелекта на шайба за хокей. Тъп като г*з е. Казва се Развигор и на галено е Горо (от Мортал Комбат). Много обича да играе, да бъде носен с главата надолу и да виси, да яде паяци, да му дърпат мустаците, да бъде мачкан и обичан, общо взето няма ситуация в която да е недоволен.
Никога не е хъскал, не съм уверен, че знае как. Та той дори мяука неадеквато, като бобъра в едно ФБ меме. Не знае, че може да е зъл, за него всичко е игра. Гальовен е. Не е от най-големите чистофайници, защото е мъж.
Обича да се отрива и да мърка, да си играе, да спи, а понякога и масажира гърба ми, когато се случи да спя по очи.
Той яде. В смисъл яде много и яде всяко нещо, което е не метал. Въпреки че веднъж се случи едно електро моторче да ми изчезне и така и не се намери, допускам, че котката е полу-киборг. Всяко нещо, което докопа е за ядене – пера от лук, домат, варен картоф, гъби, люспа от варен картоф, сладолед, компот, карфиол, таратор, шкембе с чесън и оцет, банани, ананас, череши, мюсли, сладко, солено, кисело, горчиво, люто, умами… Ако се задържа легнал 2-3 дни и мене ще ме изяде.
Основният недостатък на този модел котки е, че отваря фурни. Дори след 2 камиона шамари знае, че не трябва да го прави, знае кое е “фурната” и знае, че ще бъде наказан, но продължава да го прави тъй като готвя вкусно и просто преценява, че наказанието си струва.
Веднъж вече разби пантите на фурната и се наложи тяхната подмяна – 140 лв за панти втори път няма да дам и турско да стане.
С упоритост преодолява и детски заключалки – и те издържаха точно 4 дни. Барикада от 2 стола, затискащи стъклото пред фурната, също не е решение – премества ги. Ако някой затвори фурна в трезор, котката ще намери комбинацията и ще влезе. Майтапът настрана за хора без фурна.
Искам си спокойствието обратно, искам да мога да спя и след 5:20 сутринта, искам да мога да стана от масата, да проверя кой звъни на вратата и като се върна, яденето ми да е все още на масата.
Искам да се прибера един ден и мусаката да си е още във фурната. Искам да не стъпвам по остатъци от някак докопана храна.
Искам да пробвам какво е манджа без косъм вътре. Искам си 3/4 от новогодишната баница с късмети, от която така и не намерихме паричката. Искам си живота преди тази котка. Спасихме го като много малко коте, беше на прага на живота, болно от всичко възможно, дишащо като Дарт Вейдър в една локва, беше една шепа мокро лайно.
Нооо не е трябвало, било е грешка и сега си плащам, че се намесих в плановете на съдбата. А мене кой ще ме спаси? Много моля, ако някой търси котка, да каже сега! В намеренията си съм сериозен като смъртта. Предпочитам човекът да е от Русе, че ако трябва да изпращам котката по куриер, няма да мога да взема решение с кои дрехи да го пратя в новия град.

Автор: Master

Тъмен Джедай